Krok za krokem: Senjutsu vol 2.

 Po dvou měsících na stole se dostalo i na zbytek Senjutsu, většinou šlo o figurky terénů.


Protože mi figurky na stole ležely dva měsíce, dočkaly se druhého koupání (teplá voda + jar + starý kartáček). Poté klasicky následoval černý primer a bílý drybrush. Další kroky už ale byly dost specifické pro tu či onu figurku (terén).

Domeček jsem nabarvila speedpaintem, mu oblíbenou Hardened Leather, kterou navzdory názvu používám hlavně na dřevo. Zemi jsem natřela na bílo a přidala trochu efektové barvy Vallhallan Blizzard tak, aby to vypadalo spíš jako poprašek než závěj sněhu.

Speedpainty jsem použila také na bambus, ten se, myslím, opravdu podařil. Spodní část podstavce je natřená efektovým blátem od Citadel.

Se skálami jsem měla nejmenší práci, tady šlo vlastně jen o šedý a bílý drybrush doplněný efektovým bahnem Argellan Earth a již zmíněným Blizzardem. Možná jsem klidně mohla přidat více bílé, takhle jsou ty skály opravdu dost tmavé, ale už se mi to nechtělo řešit.

Naopak nejpracnější bylo udělat zapálené vozíky. Už mám pár odkoukaných technik na hořící/svítící věci, takže jsem postupovala podle osvědčeného postupu. Tj. natřít nabílo, aplikovat zředěnou světlou žlutou, pak tmavší, pak oranžovou. Konce plamenů jsem pak drybrushovala oranžovou a červenou. Na rozdíl od skal by tady zase pro změnu neuškodilo více tmavších (červených) odstínů. Samotný vozík je pak mixem hnědých barev přetřený Agraxem, aby nebyl tak zářivý. Na podstavci je pak opět efektové bláto od Citadel.

Gejši jsou namalované kombinací klasických barev a speedpaintu. Speedpaint jsem použila na obličej, bohužel jsem si neuvědomila, že Crusader Skin je navzdory názvu opravdu dost špatná pleťová barva, což v kombinaci se slabším drybrushem ve výsledku přineslo až příliš tmavý obličej. Zkoušela jsem ho ještě přetřít Peachy Flesh (což je úplně super pleťový speedpaint, ale je až z druhé generace), výsledek je pořád takový... no, nic moc, ale nejsou to hlavní postavy téhle hry, takže to předělávat nebudu. Problematické se ukázaly i vzory na oblečení, které jsem zase vzala speedpaintem - modrá gejša ještě vypadá ok, ta druhá poněkud podivněji, ale je to rozhodně lepší než původně červená, která vypadala, jako by gejša utrpěla několik průstřelů. Asi by bylo bývalo lepší použít normální barvy a přejet vzory tenkým highlightem.


Jinak se mi ale na gejších hodně líbí podstavec, kde jsem zkombinovala dvě zelené (světlou a tmavou) a doplnila do trávou od Citadel (na namalovaný podstavec jsem nakapala modelářské lepidlo a poprášila ho právě touto trávou).

Cesta je namalovaná světle hnědou a přetřená Agraxem, aby byla plastičtější, v případě trávy jsem postupovala stejně jako u gejš. Plus jsou na cestě kovové výstupky.


SHARE ON:

Barvím figurky, fotím je a píšu o tom.

    Blogger Comment

0 komentářů:

Okomentovat