Nabarveno: Vertigus Terrain (KillTeam)

Trvalo to víc než půl roku, ale konečně si to můžu odškrtnout. Další terén do KillTeamu hotový.

Vertigus se nám podařilo sehnat úplně náhodou, na Colours of Warriors se válel jeden zapomenutý kus. Přišel někdy v červnu, myslím, a teď za přelomu ledna a února jsem ho konečně dokončila. Bylo na něm totiž mnohem víc práce než na Octariu, který mi zabral zhruba jeden měsíc, nicméně tady je těch kousků mnohem víc.


Jako předlohu a návod jsem použila tady tohle video od The Painting Coach. S lehkými modifikacemi. Primerovala jsem černou a na ni dala tmavě fialový (Grimoire Purple od AP) drybrush - teda ne úplně dry, abych pravdu řekla -, protože ta původní olivová barva ve videu se mi nelíbila a myslím, že následující vrstvy vypadají na té fialové lépe.

Jako další vrstva šel opět drybrush, tentokrát Skeleton Bone opět od AP. Chvíli jsem na trubkách experimentovala s jinými odstíny, například Khaki Krieg od Citadel, takhle mi to nicméně přišlo nejlepší. Akorát ty různé odstíny na trubkách jdou vidět, ale tak zase to není úplně uniformní a budeme dělat, že třeba v průběhu času předělali nátěr. Aby drybrushe nebylo málo, navrch šel ještě jeden, tentokrát Corax White.


Okna, dveře, silo a další barely jsem natřela tmavě červenou, teď si nejsem jistá, jestli to byl Dragon Red od AP, nebo Mephiston Red od Citadel, přejela je Nuln Oilem a drybrushovala Deep Orange od AK. Výsledek se ni moc líbil, bohužel jsem ho trochu zabila závěrečným lakováním.

Některé kabely, štítky a některé další doplňky na zdech jsou přetřené Black Temlarem, na kovových částech je pak metalický drybrush, ten je ostatně také na platformách. Dobrá finta z videa je ťapkání houbičkou tmavě hnědou a bílou barvou, dává to terénu další vrstvu opotřebení.



Myslím, že výsledku hodně pomohl také Typhus Corosion, který je na spodcích jednotlivých částí, to je taková ta hodně rezavá rez a potom taky měděnka ve formě Nihilakh Oxide. Jak jsem říkala už v článku o barvách, efektovky od Citadel se mi moc líbí a pracuju s nimi dost často.

S výsledkem jsem spokojená, i když mě pořád trochu mrzí to fiasko s lakem - tím spíš, že jsem ho tam schválně dala trochu víc, protože se mi posledně namalované figurky do Assassin´s Creed na pár místech slouply. No, tak holt poučení do příště a rada pro všechny ostatní: s lakem ve spreji opatrně.



SHARE ON:

Barvím figurky, fotím je a píšu o tom.

    Blogger Comment

0 komentářů:

Okomentovat