Krok za krokem: Senjutsu - Bitva o Japonsko (Mistr a Učedník)

 Jak jsem barvila figurky 2 bojovníků do hry Senjtustu.


Senjutsu je bojová hra odehrávající se v prostředí novověkého Japonska, kde proti sobě můžou bojovat 2-4 hráči a existuje taky sólo varianta. Barevné schéma však vychází z karetky The Legend of the Five Rings. Konkrétně figurka Mistra má znázorňovat klan Draků (limetkovo-žlutý) a figurka Učedníka klan Fénixů (oranžová). V základním setu jsem pak ještě figurky Válečnice a Rónina, v mém podání ve schématech Lvů a Jeřábů.




Figurky jsem nejdřív umyla ve vodě s jarem a očistila kartáčkem na zuby. Potom jsem se snažila zarovnat mouldline, ale jak se tak dívám na fotky, tak evidentně ne moc dobře. Figurky jsem nastříkala černým primerem a nadrybrushovala bílou barvou.

Černý podklad způsobuje horší chytání barev, to platí zvlášť pro červenou a bílou - a barevné schéma pro oba dnešní samuraje byla oranžová a žlutá.:D Nicméně barvy od AK si s tím hravě poradí, u oranžové jsem dělala asi 4 nátěry, u žluté snad jen 3. Raději nechci ani přemýšlet o tom, jak bych se s tím mořila Warpainty od AP...






Tělových barev ve své sbírce pár mám, v poslední době je ale tak různě mixuju. Na kůže tady těch dvou pánů jsem jako základ použila Rosy Flesh od Valleja a do té přimíchávala White od AK, Daemonic Yellow od AP, Vermillion od Valleja a Mahogany Brown od AK. 

Po tomto základním nátěrů jsem se pustila do lehkého stínování tím, že jsem původní barvy ztmavila a hodně zředila - u oranžové, žluté i limetkové jsem k ztmavení použila Mahogany Brown, co mi zrovna ležela na paletě, a s výsledkem jsem byla spokojená) a pak je malým, leč bohužel roztřepeným štětcem zanesla do spár. Poté jsem základní barvy zesvětlila, tj. smíchala s bílou, a výslednou barvu tak v tenkých liniích nanesla na vyvýšené části oděvů. Stejně jsem pak postupovala u stínování kůže.


Podstavec Mistra jsem jen lehce drybrushovala bílou a šedou, protože se mi nechtělo vymýšlet nic složitého, podstavec Učedníka jsem nadrybrushovala bílou a přetřela hnědým Speedpaintem Hardned Leather - myslím, že určitě hned pochopíte, proč ho ráda používám na dřevo.:)




S výsledkem jsem moc spokojená, do barvení se mi přitom moc nechtělo pouštět. V případě Rónina a Válečnice to totiž moc nedopadlo, nebavilo mě to a ty figurky mi od začátku přišly nekvalitní a nepracovalo se mi s nimi dobře. Tady ale žádný problém nebyl, tak nevím...




SHARE ON:

Barvím figurky, fotím je a píšu o tom.

    Blogger Comment

0 komentářů:

Okomentovat